Planlagte valpekull hos Hunting Pride

Kennel Hunting Pride venter to kull med Ridgebackvalper vår/sommer 2022.

Vi har parret to av våre Ridgeback tisper og venter kull i mai. Begge kombinasjonene er etter foreldredyr med dokumentert godt gemytt, som er nervefaste, uredde, trygge, sosiale og tilgjengelige.Vi skal ha det andre og siste kullet på Hunting Prides Kafue Kamili, Millie. Mille har ett kull fra før på tre valper, der Oba bor hjemme hos oss. Pappa til disse valpene var en svensk hannhund etter norske Masithelas Einherjer Fåvne, en hund jeg kjente meget godt og som ble far til vårt B-kull. Jeg ønsker noe tilsvarende denne gang, og det ble også denne gangen en hannhund fra Juliagårdens, en slektning til Millies tidligere partner. Juliagårdens Rusiga Vår har gjort en helt suveren mentaltest, og er en hund alle ville hatt hjemme, det er jeg helt sikker på. Mild, snill, høflig og lettlært, en absolutt perfekt match til Millies easy going, nervesterke personlighet med akkurat de samme egenskapene.

Tispe nummer to er Hunting Prides Liuwa Lazima. Dette blir hennes første kull, så vi gleder oss veldig til det.Når vi lette hannhund til henne ville vi ha en hund som utfyller hennes egenskaper og som er like sosial og språksterk alt av andre hunder. Zima er en glad og lykkelig liten hund, veldig glad i barn og totalt uredd for alt av andre dyr. Hun er selektiv på sine mennesker som sin mor, men fremdeles åpen og tilgjengelig for de fleste. Til henne besluttet vi å bruke en hannhund vi har brukt før, som er en trygg, utadvendt, positiv hund, som har tre kull med friske og sunne valper med ekstremt gode røntgenstatistikker. Ridgedogs Jewelry Mio by Mira har også linjer bak seg som er veldig kjente for meg, med gamle norske og svenske hunder bak. Kombinert med Zimas linjer også av gamle, for det meste svenske hunder, vil dette være en tur tilbake til 2000-tallet rent genetisk 😉

Begge kull vil bli valper som har den rette ridgebackkarakteren, mye integritet, trygge, selvsikre og med god helse og vakkert eksteriør, som kan egne seg til det meste innen hundesport og utstilling. Vi er sikre på at disse kombinasjonen vil gi Ridgebackvalper med akkurat de egenskapene vi forsøker å få frem i vårt avlsarbeid.

Tidligere valper:

DSC_8157

DSC_8220

DSC_7958

IMG_20200911_230627_975

oba7

DSC_6747

Ta kontakt på mail kennel@hunting-pride.com dersom du ønsker mer informasjon!

Vi ønsker oss valpekjøpere som er genuint interessert i rasen, med alle de særtrekkene som gjør at en Rhodesian Ridgeback er en hunderase som krever en del av eieren sin. Du må gjerne være interessert i å drive med en hundesport som spor, rallylydighet, agility eller nosework, eller noe annet, men vi krever det ikke. Du ønske å ha hunden som et familiemedlem, og kunne gi den mulighet til å være løs på tur sammen med andre hunder iblant. En lydig ridgeback er en hyggelig ridgeback, og vi ønsker at hunder fra kennel Hunting Pride skal kunne få den friheten som følger med hunder som er godt oppdratt.Dersom du ønsker å gå på hundeutstilling med hunden vil det være valper som egner seg godt til dette, ønsker du en hund som kan bli besøkshund skal vi finne en som har et godt utgangspunkt for det. Jeg bruker enormt mye tid på å studere valpenes atferd i alle miljøene de får oppleve og kjenner dem godt etter 8 uker her. Vi kan derfor si ganske mye om hver enkelt valps genetikk og hvordan de vil bli som voksne.Vi krever at alle valper fra oss blir røntget på hofter og albuer mellom 12-18 mnd alder uansett bruksområde. Vi ønsker også å ha kontakt med alle hunder herfra gjennom hele deres liv, og setter stor pris på alle oppdateringer på «valpene» i oppvekst og som voksne. Har du spørsmål eller trenger hjelp har vi livslang supportlinje ;-)En Rhodesian Ridgeback fra Hunting Pride vil egne seg til alt du ønsker å bruke den til – men man må ha mer tålmodighet med en ridgeback og kanskje nøye seg med at hunden utfører oppgaven selv om det mangler 5% på detaljnivå 😉 Ridgebacker er ikke arbeidsnarkomane, og tåler ikke veldig mye «tomjobbing», men de tar gjerne en snarvei til målet om de har skjønt oppgaven!Det vil sannsynligvis bli født valper uten ridge, og kanskje noen valper med ridgen litt utenfor A4 standard. Vi vil gjerne ha kontakt med deg som synes at dette er uvesentlig og som vet at en hund uten ridge er en like god hund som en med. Det er ikke noe forskjell på mentalitet eller helse på grunn av en detalj i utseendet, og det å avle på hunder som kan gi valper uten ridge menes å gi færre individer med sykdommen dermoid sinus. Derfor synes vi at dette er et viktig skritt på veien til å få en frisk og sunn rase.

Reklame